Zelné závitky s vepřovým masem
100 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová plec
- 100gramůAnglická slanina
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 100gramůCibule
- 20gramůČesnek
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 20gramůSádlo škvařené
- 400gramůBrambory vařené
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
37 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Zelné listy spaříme částí vody a necháme okapat. Vepřové maso nakrájíme na kostky, slaninu na tenké plátky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
- 2Vepřové kostky promícháme s česnekem, osolíme, opepříme a rozdělíme na zelné listy. Zakryjeme plátkem slaniny, posypeme cibulí, zabalíme do závitků, opatrně ovážeme provázkem.
- 3V pekáčku rozehřejeme sádlo, vyskládáme do něj závitky, podlijeme zbylou vodou, pekáček zakryjeme a pečeme 40 minut. Poté pekáček odkryjeme a za občasného podlévání pečeme ještě 20 minut.
- 4Závitky rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem z pekáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.