Zelné závitky se skopovým masem

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
47 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
9 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Skopové maso odblaníme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a umeleme. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, opepříme, osolíme, vmícháme předem uvařenou rýži a na tuku osmaženou cibulku. Dobře promícháme a necháme v chladu chvíli odležet.
  • 2
    Mezitím zelné listy spaříme v osolené vroucí vodě a rozložíme je na vál. Na ně pak urovnáme připravenou náplň, svineme a přrvážeme nití.
  • 3
    Závitky vložíme do tukem vymazaného pekáče, na každý položíme tenký plátek slaniny, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou v troubě. Jogurt rozmícháme s moukou, rajčatovým protlakem a přelijeme závitky a dále dusíme. Hotové pak zdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.