Zelné závitky se skopovým masem
70 min.
Ingredience
- Náplň
- 600gramůSkopové maso přední
- 60gramůAnglická slanina
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 120gramůRýže dušená
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 30gramůTuk
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 60gramůAnglická slanina
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 250mililitrůJogurt bílý
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 30gramůTuk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
47 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
9 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Skopové maso odblaníme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a umeleme. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, opepříme, osolíme, vmícháme předem uvařenou rýži a na tuku osmaženou cibulku. Dobře promícháme a necháme v chladu chvíli odležet.
- 2Mezitím zelné listy spaříme v osolené vroucí vodě a rozložíme je na vál. Na ně pak urovnáme připravenou náplň, svineme a přrvážeme nití.
- 3Závitky vložíme do tukem vymazaného pekáče, na každý položíme tenký plátek slaniny, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou v troubě. Jogurt rozmícháme s moukou, rajčatovým protlakem a přelijeme závitky a dále dusíme. Hotové pak zdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.