Zelné závitky se špenátem
45 min.
Ingredience
- 100gramůZelí hlávkové bílé
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 200gramůRýže loupaná
- 100gramůPórek
- 100gramůMrkev kořen
- 400gramůKuřecí prsa
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
11 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté zelné listy spaříme vroucí vodou a odkrojíme žebra. V kastrole na oleji orestujeme očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu a špenátové listy. Zvlášť orestujeme omytá, osolená a nadrobno nakrájená kuřecí prsa. Vše promícháme s vařenou nebo dušenou rýží a podle potřeby přisolíme a opepříme. Náplň opatrně zabalíme do zelných listů. Listy urovnáme do pekáčku, podlijeme vodou, přidáme máslo a pečeme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě. Můžeme podávat s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.