Zelné závitky v pikantní omáčce
60 min.
Ingredience
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1kusCeler řapíkatý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceRozinky tmavé
- 5decilitrůVývar zeleninový
- 2decilitryZakysaná smetana
- 1špetkaZázvor mletý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
14 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Z omytého zelí odstraníme vnější listy, od vybraných větších listů odkrojíme střední žebra. Listy na závitky 5 minut namočíme do slané vody, pak je necháme okapat.
- 2Česnek i cibuli oloupeme, celer oškrábeme a omyjeme, vše nakrájíma nadrobno a v pánvi na lžíci rozehřátého oleje krátce osmažíme. Do pánve k zelenině přisypeme opláchnutou rýži, rozinky, vše zalijeme 2 dl vývaru, pod pokličkou na mírném ohni 20 minut povaříme. Vmícháme lžíci zakysané smetany, podle chuti přidáme zázvor, citronovou šťávu, pepř a sůl, znovu důkladně promícháme. Směs rozdělíme na zelné listy, zavineme.
- 3Do pánve vlijeme zbylý olej, závitky na něm krátce osmažíme ze všech stran, pak je vyjmeme a dáme vařit na 20 minut do hrnce se zbylým vývarem. Uvařené závitky opatrně vyjmeme a k hustému vývaru přimícháme rajčatový protlak i zbytek zakysané smetany. Omáčku opepříme a osolíme, promícháme a necháme ještě krátce povařit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.