Zelný přílohový salát
15 min.
Ingredience
- 400gramůZelí hlávkové bílé
- 1kusCibule
- 1decilitrVoda pitná
- 4lžíceOcet kvasný lihový
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
73 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno.
- 2Nakrájené zelí a cibuli vložíme do hrnce s vařící vodou a necháme přibližně 2 až 3 minuty vařit. Psk vodu z hrnce slijeme.
- 3V deci studené vody rozmícháme ocet, cukr a sůl, směs vmícháme k zelí s cibulí a vše a necháme alespoň 10 minut proležet.
- 4Dochucené zelí promícháme s trochou oleje, dle potřeby ještě opepříme a osolíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.