Zelný salát
35 min.
Ingredience
- 50gramůSůl
- 100gramůCukr krupice
- 300gramůŽampiony - sterilované
- 20gramůPepř černý mletý
- 2500gramůZelí hlávkové bílé
- 150mililitrůOcet kvasný lihový
- 200mililitrůOlej stolní
- 200mililitrůVoda pitná
- 200gramůPaprika sterilovaná
- 30gramůChilli koření mleté
- 80gramůHouby černé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
21 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
8 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Hlávkové zelí očistíme, zbavíme košťálů, nakrájíme je na kostičky a ovaříme tak, aby zůstalo křupavé.
- 2Scedíme a přidáme nálev z vody, octa, soli, cukru, na plátky nakrájených žampionů, na kostičky nakrájených kapií. Nakonec přidáme černé houby.
- 3Promícháme a zalijeme horkým olejem, do kterého jsme dali pepř a čili koření. Vše promícháme a necháme vychladnout.
- 4Tento salát podáváme jako doplněk k různým pokrmům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.