Zelný salát

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
21 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
8 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlávkové zelí očistíme, zbavíme košťálů, nakrájíme je na kostičky a ovaříme tak, aby zůstalo křupavé.
  • 2
    Scedíme a přidáme nálev z vody, octa, soli, cukru, na plátky nakrájených žampionů, na kostičky nakrájených kapií. Nakonec přidáme černé houby.
  • 3
    Promícháme a zalijeme horkým olejem, do kterého jsme dali pepř a čili koření. Vše promícháme a necháme vychladnout.
  • 4
    Tento salát podáváme jako doplněk k různým pokrmům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.