Zelný salát
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžíceCukr krupice
- 1kusMrkev kořen
- 0,25lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5kusPaprika červená
- 0,5kusZelí hlávkové bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
50 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
8 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Zelí nakrouháme najemno, mrkev nastrouháme nahrubo, papriku nakrájíme na drobné kostky, menší cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2V salátové míse promícháme olej, ocet, cukr, sůl a pepř. Přidáme nakrouhané zelí, cibuli, mrkev a papriku. Dobře promícháme, přikryjeme a necháme stát v chladu nejméně 1 hodinu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 17. 9. 2015
Zelný salát
Zelné saláty s různou zeleninou dělávám často. Dochucuji na sladkokyselo podle své chuti a když ho mám jako přílohu k nějakému masitému jídlu, tak už nedávám olej. Tady jsem použila malinko panenského olivového, ale v receptu je ho opravdu docela dost. Tolik bych nedala. Jinak super salátek.