Zelný salát na francouzský způsob
20 min.
Ingredience
- 700gramůZelí hlávkové bílé
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 1hrstSůl
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceCukr krupice
- 200gramůRozinky tmavé
- 4decilitryVoda pitná
- 1lžíceOcet vinný červený
- 200gramůOřechy vlašské
- 0,5lžičkaPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
770 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
58 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
8 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Z bílého hlávkového zelí odstraníme poškozené listy, rozřízneme ho na polovinu, odřízneme košťál, zelí krájíme na tenké proužky. Nakrájené zelí dáme do misky, posypeme hrstí soli, pepřem, cukrem, přilijeme 50 ml oleje a dobře promícháme. Odložíme do lednice na celou noc.
- 2Rozinky namočíme do vody, necháme celou noc namáčet, zelí opláchneme pod tekoucí vodou, abychom odstranili sůl, smícháme s rozinkami, které jsme scedili. Zelí opět polijeme zbylým olejem, podle chuti dochutíme solí, pepřem, cukrem, přidáme drobně nakrájený česnek, ocet a promícháme.
- 3Hotový salát podáváme na jednotlivých talířích. Porce ozdobíme hrubě nasekanými ořechy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.