Zelný salát na francouzský způsob

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
770 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
58 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
8 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílého hlávkového zelí odstraníme poškozené listy, rozřízneme ho na polovinu, odřízneme košťál, zelí krájíme na tenké proužky. Nakrájené zelí dáme do misky, posypeme hrstí soli, pepřem, cukrem, přilijeme 50 ml oleje a dobře promícháme. Odložíme do lednice na celou noc.
  • 2
    Rozinky namočíme do vody, necháme celou noc namáčet, zelí opláchneme pod tekoucí vodou, abychom odstranili sůl, smícháme s rozinkami, které jsme scedili. Zelí opět polijeme zbylým olejem, podle chuti dochutíme solí, pepřem, cukrem, přidáme drobně nakrájený česnek, ocet a promícháme.
  • 3
    Hotový salát podáváme na jednotlivých talířích. Porce ozdobíme hrubě nasekanými ořechy a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.