Zelný salát s brokolicí, květákem a s pomerančovou šťávou

22 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
85 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, v rendlíku rozpálíme olej a cibuli na něm asi 5 minut osmahneme. Zasypeme ji škrobem, zalijeme pomerančovou šťávou a povaříme, až omáčka zhoustne. Stále ji přitom mícháme. Hotovou omáčku nalijeme do mísy, necháme vychladnout.
  • 2
    Mezitím přivedeme k varu vodu v hrnci (hladina přibližně ve výšce 5 cm), vložíme do ní růžičky květáku a brokolice, asi 7 minut vaříme, aby zůstaly ještě pevné. Slijeme, zeleninu zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Potom ji vložíme do omáčky, promícháme, osolíme, opepříme, zakryjeme a necháme v chladu.
  • 3
    Zelí opereme a nakrájíme na velmi tenké nudličky, které promícháme s ostatní zeleninou.
  • 4
    Salát upravíme na mísu a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.