Zelný salát s brokolicí, květákem a s pomerančovou šťávou
22 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžičkySolamyl
- 100mililitrůPomerančová šťáva
- 2lžíceOlej olivový
- 150gramůBrokolice
- 150gramůZelí hlávkové červené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
85 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, v rendlíku rozpálíme olej a cibuli na něm asi 5 minut osmahneme. Zasypeme ji škrobem, zalijeme pomerančovou šťávou a povaříme, až omáčka zhoustne. Stále ji přitom mícháme. Hotovou omáčku nalijeme do mísy, necháme vychladnout.
- 2Mezitím přivedeme k varu vodu v hrnci (hladina přibližně ve výšce 5 cm), vložíme do ní růžičky květáku a brokolice, asi 7 minut vaříme, aby zůstaly ještě pevné. Slijeme, zeleninu zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Potom ji vložíme do omáčky, promícháme, osolíme, opepříme, zakryjeme a necháme v chladu.
- 3Zelí opereme a nakrájíme na velmi tenké nudličky, které promícháme s ostatní zeleninou.
- 4Salát upravíme na mísu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.