Zelný salát s celerem a vejci
45 min.

Ingredience
- 250gramůZelí hlávkové bílé
- 2kusyJablka
- 200gramůCeler bulvový
- 800mililitrůVoda pitná
- 1lžíceKřen
- 120gramůSýr Čedar
- Na vejce
- 800mililitrůVoda pitná
- 6kusůVejce slepičí
- Na zálivku
- 150gramůMajonéza
- 50gramůZakysaná smetana
- 0,25lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
25 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky. Celer uvaříme do měkka, necháme zchladnout, oloupeme. Zelí očistíme, zbavíme zvadlých listů, odstraníme košťál a zelí pokrájíme najemno. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na kostičky. Sýr a očištěný křen jemně nastrouháme, česnek prolisujeme.
- 2V míse smícháme majonézu se solí, pepřem, kysanou smetanou a česnekem. Přidáme všechny ostatní suroviny, opatrně zamícháme a vychlazené podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.