Zelný salát s česnekem

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
115 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelí nakrouháme, případně nasekáme ostrým nožem na tenké pásky, položíme do misky, pokapeme olejem a dobře rukou pomačkáme, aby změklo. Přidáme oloupanou, na tenké proužky nakrájenou cibuli, oloupaný a na tenké kolečka pokrájený česnek, očištěnou, na jemném struhadle nastrouhanou mrkev, všechny suroviny pokapeme vymačkanou šťávou z 1 ks citrónu, posypeme cukrem a zase rukou vše pomačkáme. Podle vlastní chuti osolíme, opepříme a zamícháme.
  • 2
    Připravený salát vložíme do lednice nejméně na 30 minut, aby se spojily chuti, potom podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.