Zelný salát s chilli
30 min.
Ingredience
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 80mililitrůVoda pitná
- 125mililitrůOcet jablečný
- 20gramůCukr třtinový
- 60gramůKečup
- 10gramůSůl
- 20gramůChilli paprička
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Zelí omyjeme, oloupeme vrchní listy, rozkrojíme, vyřízneme košťál a zbytek nakrouháme nebo nakrájíme na tenké proužky. Zelí vsypeme do salátové mísy a přisypeme nadrobno nasekanou chilli papričku. Vodu smícháme s octem, přidáme cukr, sůl, zamícháme, přilijeme kečup a vzniklou zálivkou zalijeme zelí v míse. Důkladně promícháme, opepříme, podle chuti dochutíme cukrem a solí a salát necháme chvíli uležet.
- 2Salát je vhodný ke grilovaným masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.