Zelný salát s kachními prsíčky
30 min.
Ingredience
- Dresink
- 1lžíceBalsamico ocet
- 2lžíceOcet vinný červený
- 4lžíceOlej hroznový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr moučkový
- 1lžíceTuk
- 250gramůZelí hlávkové červené
- 2kusyKachní prsa
- 1kusSalát Polníček
- 2kusyPomeranče
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1lžíceMed včelí
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
34 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
7 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Z hlávky červeného zelí odstraníme vnější listy a košťál. Zbytek nastrouháme najemno. Všechny suroviny na dresink smícháme a zelí přelijeme, promícháme a necháme minimálně dvě hodiny odpočinout.
- 2Pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky. Kachní maso opláchneme studenou vodou a osušíme. Tuk na horní straně plátků nařežeme do tvaru kosočtverců. Spodní stranu plátků osolíme a obě strany opepříme.
- 3Vložíme do horkého tuku, tučnou stranou dolů a pečeme asi 3-4 minuty, potom kousky otočíme a opékáme z druhé strany dvě minuty. Vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.
- 4V pánvi rozpustíme máslo, vložíme do něj dílky pomeranče a zlehka osmahneme po obou stranách. Poté ovoce rovnoměrně pokapeme medem a necháme šťávu zkaramelizovat.
- 5Na talíře upravíme listy zeleného salátu a rozdělíme na ně červené zelí. Kachní maso nakrájíme na plátky, rozložíme na salát a ozdobíme pomeranči.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.