Zelný salát s mrkví a jogurtem
20 min.
Ingredience
- 200gramůZelí hlávkové bílé
- 100gramůMrkev kořen
- 15mililitrůOcet vinný
- 120gramůJogurt nízkotučný
- 5gramůSůl
- 4gramyCukr moučkový
- 5gramůPažitka
- 5gramůPetržel kudrnka
- 2gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
97 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Zelí nakrájíme na slabší nudličky, očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo, pažitku s petrželkou posekáme na jemno.
- 2Takto připravené zelí vsypeme do misky, promícháme se solí a necháme uležet.
- 3Do nízkotučného jogurtu přimícháme strouhanou mrkev, petrželku, pažitku, okyselíme octem, přidáme trochu cukru, mletý pepř, důkladně promícháme. Jogurtovou zálivkou zalijeme zelí v misce, promícháme a dáme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.