Zelný salát s ovocem a kysanou smetanou
20 min.
Ingredience
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 250gramůHroznové víno
- 4lžíceZakysaná smetana
- 1lžíceMed včelí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaAnýz mletý
- 400gramůZelí hlávkové bílé
- 1kusJablka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
123 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Omyté jablko nakrájíme na kostičky, zakapeme citronovou šťávou a v míse smícháme s omytým hroznovým vínem a očištěným, nakrouhaným zelím. Zakysanou smetanu smícháme s medem, anýzem, solí a pepřem. Zálivku po lžících zlehka vmícháme do salátu. Necháme 30 minut vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.