Zelný salát se slaninou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze zelí odstraníme poškozené listy, odkrojíme košťál a zelí nakrájíme na nudličky. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Nakrájené zelí ve vroucí osolené vodě s cukrem uvaříme na skus, přecedíme a necháme okapat.
  • 3
    V rendlíku zpěníme slaninu. Na zálivku smícháme vlažnou vodu s octem, solí, cukrem a pepřem.
  • 4
    Zelí vsypeme do mísy, přidáme cibuli, slaninu a přelijeme zálivkou, necháme odstát na teple a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.