Zelný salát se slaninou
50 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 600gramůZelí hlávkové bílé
- 350litrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 100gramůSlanina vepřová
- 0,5lžíceCukr krupice
- Na zálivku
- 350mililitrůVoda pitná
- 3lžíceOcet kvasný lihový
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceCukr krupice
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Ze zelí odstraníme poškozené listy, odkrojíme košťál a zelí nakrájíme na nudličky. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno.
- 2Nakrájené zelí ve vroucí osolené vodě s cukrem uvaříme na skus, přecedíme a necháme okapat.
- 3V rendlíku zpěníme slaninu. Na zálivku smícháme vlažnou vodu s octem, solí, cukrem a pepřem.
- 4Zelí vsypeme do mísy, přidáme cibuli, slaninu a přelijeme zálivkou, necháme odstát na teple a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.