Zelný salát se sušeným ovocem
13 min.
Ingredience
- 400gramůZelí hlávkové bílé
- 100gramůRozinky tmavé
- 200gramůŠvestky
- 200gramůDatle
- 70mililitrůOlej olivový
- 3mililitryCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůMandle
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
28 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
8 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Hlávkové zelí očistíme, jemně nakrouháme, dáme do misky. Přidáme nakrájené hrozinky, vypeckované švestky a datle. Vše pokapeme olejem, citronovou šťávou, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Misku se salátem necháme odležet nejméně 60 minut.
- 2Nasekané, solené mandle opražíme v suché pánvi a vmícháme je do salátu.
- 3Salát rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.