Žemle Lox Bagel s marinovaným lososem
15 min.
Ingredience
- 50gramůSýr Lučina - termizovaný
- 1lžíceMléko plnotučné
- 1kusŽemle tmavá
- 12,5špetekSůl
- 0,25špetkaPepř černý mletý
- 0,25kusCitrony
- 0,5lžičkaPažitka
- Marinovaný graved lax losos [53430]
- 0,25kusCitrony
- 0,25lžičkaKopr čerstvý
- 0,25špetkaPepř černý mletý
- 0,25kusPomeranče
- 12,5gramůSůl
- 25gramůCukr krupice
- 100gramůLosos - filety
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
19 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
6 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Lučinu v misce rozetřeme s mlékem na jemný krém, ochutíme solí, pepřem, přidáme pažitku a citronovou šťávu, případně špetku strouhané citronové kůry.
- 2Žemly překrojíme na polovinu, na spodní část rozetřeme ochucenou lučinu, poklademe salátem a vložíme na kousky nakrájeného lososa. Zakryjeme vrchní částí bagety a ihned podáváme.
- 3Marinovaný graved lax losos [53430]:
- 4Kopr nadrobno nasekáme, smícháme s cukrem, solí a pepřem. Směs rozprostřeme na celý filet lososa. Z citronu a pomeranče oloupeme kůru a dužinu pokrájíme na tenké plátky. Naskládáme na maso, odložíme do lednice a necháme marinovat minimálně 6 hodin.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.