Žemlové knedlíky se sýrovou náplní

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
20 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
170 mg
Cukr
446 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemle rozdrobíme, přelijeme teplým mlékem a necháme asi 15 minut stát. Potom k žemlím přidáme vejce a nakrájenou pažitku, osolíme, opepříme, dobře prohněteme.
  • 2
    Měkký sýr rozdělíme na 8 dílů. Z připraveného těsta vytvarujeme navlhčenýma rukama osm knedlíků, doprostřed každého vmáčkneme kousek sýra.
  • 3
    Knedlíky zvolna vaříme v osolené vodě 20 minut, při podávání můžeme pokrm ozdobit pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.