Žemlové knedlíky se sýrovou náplní
45 min.
Ingredience
- 200gramůSýr smetanový 65%
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 4kusyŽemle tuková
- 2lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
20 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
170 mg
Cukr
446 mg
Postup přípravy
- 1Žemle rozdrobíme, přelijeme teplým mlékem a necháme asi 15 minut stát. Potom k žemlím přidáme vejce a nakrájenou pažitku, osolíme, opepříme, dobře prohněteme.
- 2Měkký sýr rozdělíme na 8 dílů. Z připraveného těsta vytvarujeme navlhčenýma rukama osm knedlíků, doprostřed každého vmáčkneme kousek sýra.
- 3Knedlíky zvolna vaříme v osolené vodě 20 minut, při podávání můžeme pokrm ozdobit pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.