Žemlový houbovec s uzeným
55 min.
Ingredience
- 4kusyŽemle tuková
- 3decilitryMléko plnotučné
- 300gramůVepřový bok uzený
- 300gramůHouby čerstvé
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 2lžíceSádlo škvařené
- 60gramůKrupice dětská
- 3kusyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
39 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
264 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve pokrájíme žemle na kostky. Dáme je do hrnce, zalijeme 3 dl mléka, přimícháme krupici.
- 2Uzené uvařené maso pokrájíme na kostičky. Očištěné čerstvé houby (směs) pokrájíme na plátky, osolíme, opepříme a v pánvi na rozpuštěném másle (20 g) podusíme. Když houby vychladnou, přidáme je k žemli, přidáme ještě žloutky, utřený česnek a uzené maso. Směs dobře promícháme, dochutíme solí (asi 0,5 lžičky), znovu vše promícháme.
- 3Bílky vyšleháme na tuhý sníh a zamícháme zlehka do houbovce, který dáme do sádlem (2 lžíce) vymaštěné zapékací mísy, povrch poklademe plátky másla (40 g) a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 220 °C přibližně 25-35 minut dozlatova.
- 4Žemlový houbovec nakrájíme na porce a podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.