Žemlový nákyp se šunkou
45 min.
Ingredience
- 200gramůRohlíky bílé
- 450mililitrůMléko polotučné
- 40gramůMáslo čerstvé
- 250gramůSýr Eidam cihla 30%
- 100gramůŠunka dušená
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 1lžícePažitka
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na vymazání
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
38 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
437 mg
Postup přípravy
- 1Rohlíky nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme, šunku pokrájíme na nudličky, pažitku nasekáme nadrobno.
- 2Rohlíky v míse přelijeme horkým mlékem s máslem, necháme vsáknout. Po zchladnutí vmícháme žloutky, sýr, šunku, pažitku, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl, pepř a pevný sníh z bílků.
- 3Nákyp plníme do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli máslem, v předehřáté troubě pečeme, až nákyp zezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.