Žitné rychlé dalamánky
60 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná celozrnná
- 200gramůMouka žitná celozrnná
- 100mililitrůOlej sezamový
- 1lžičkaMed včelí
- 0,5lžičkaSůl
- 20gramůDroždí
- 50gramůSezam - semena
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme mléko a sezamový olej, přisypeme smíchané oba druhy mouky. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího rohu dáme med.
- 2Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 3Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. V průběhu hnětení - míchání - zkontrolujeme hustotu těsta a v případě potřeby přilijeme vodu.
- 4Po ukončení programu z pekárny formu vyndáme a vyjmeme z ní hotové těsto.
- 5Pracovní plochu posypeme moukou, těsto rozdělíme na 12 stejných dílů a každý obalíme v sezamových semínkách. Vytvoříme dalamánky a ty přeneseme na vymazaný plech.
- 6Plech s dalamánky vložíme do studené trouby, tu postupně zahřejeme na 200 stupňů a a dalamánky v ní pečeme přibližně 25 až 30 minut, dokud nejsou křupavé a nemají zlatavou barvu.
- 7Pokud je chceme upéct rychleji, vložíme plech do trouby předehřáté na 220 stupňů a upečené budou za přibližně 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.