Žitné tagliatelle na houbách
35 min.

Ingredience
- 300gramůTěstoviny Tagliatelle
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1kusChilli paprička
- 30mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 5gramůPetržel - nať
- 5gramůTymián čerstvý
- 5gramůSůl
- 280gramůHříbky čerstvé
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
22 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné houby nakrájíme na slabé plátky a dáme stranou. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme najemno nasekaný česnek a chilli, pomalu necháme zesklovatět. Přidáme hříbky, posypeme je nadrobno nasekanou petrželkou a tymiánem a podusíme 10 minut.
- 2Přidáme smetanu a 1 velkou lžíci vody, ve které se vařily těstoviny, a zredukujeme. Těstoviny uvaříme a scedíme, když jsou „al dente", dovaříme je na pánvi s omáčkou, nakonec přisypeme sůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.