Žížalkový skopový kebab
40 min.
Ingredience
- 500gramůSkopová kýta
- 40gramůMák mletý
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 0,5špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžičkyGaram masala
- 1lžíceOlej olivový
- Horké koření [39441]
- 1lžičkaHřebíček
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 2lžičkyKardamom
- 2lžičkyKmín celý
- 4lžičkyKoriandr celý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
26 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na nudličky. Cibuli i česnek oloupeme, rozemeleme, přidáme mák, horké koření, muškátový oříšek a sůl, vše utřeme do pasty. Potřeme jí maso, pokapeme olejem a necháme 2 - 3 hodiny marinovat.
- 2Poté nudličky zkroutíme jako žížlky, napícháme na jehlice a grilujeme. Mezitím je potíráme rozpuštěným máslem.
- 4Horké koření [39441]:
- 5koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.