Zlaté glazované kuře

30 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
16 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Povrch kuřecího masa nařežeme ostrým nožem do tvaru kosočtverců. Kurkumu, hořčici, pomerančový džus a med důkladně rozmícháme, vzniklou marinádu nalijeme na maso a uložíme na 2-3 hodiny do chladničky.
  • 2
    Maso vyjmeme z marinády a osušíme papírovými ubrousky.
  • 3
    V širokém hrnci rozehřejeme olej, maso na něm opečeme po obou stranách na středním ohni dozlatova. Přebytečný olej slijeme. Maso podlijeme marinádou, hrnec přikryjeme pokličkou a kuře
  • 4
    zvolna na mírném ohni dusíme 10-15 minut doměkka.
  • 5
    Rýži uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Přebytečnou tekutinu slijeme. Z pomeranče ostrouháme jemným struhadlem kůru a přidáme spolu s mátou do rýže.
  • 6
    Z pomeranče odstraníme zbytek kůry a bílou slupku pod ní, dužninu nakrájíme ostrým nožem na dílky.
  • 7
    Maso podáváme s rýží ochucenou pomerančovou kůrou a mátou, obložené dílky pomeranče a snítkami máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.