Zlaté glazované kuře
30 min.
Ingredience
- 6kusůKuřecí prsa
- 15gramůKurkuma
- 300mililitrůDžus pomerančový
- 30gramůMed včelí
- 30mililitrůOlej slunečnicový
- 350gramůRýže Basmati
- 1kusPomeranče
- 80gramůMáta
- 15gramůHořčice
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
16 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Povrch kuřecího masa nařežeme ostrým nožem do tvaru kosočtverců. Kurkumu, hořčici, pomerančový džus a med důkladně rozmícháme, vzniklou marinádu nalijeme na maso a uložíme na 2-3 hodiny do chladničky.
- 2Maso vyjmeme z marinády a osušíme papírovými ubrousky.
- 3V širokém hrnci rozehřejeme olej, maso na něm opečeme po obou stranách na středním ohni dozlatova. Přebytečný olej slijeme. Maso podlijeme marinádou, hrnec přikryjeme pokličkou a kuře
- 4zvolna na mírném ohni dusíme 10-15 minut doměkka.
- 5Rýži uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Přebytečnou tekutinu slijeme. Z pomeranče ostrouháme jemným struhadlem kůru a přidáme spolu s mátou do rýže.
- 6Z pomeranče odstraníme zbytek kůry a bílou slupku pod ní, dužninu nakrájíme ostrým nožem na dílky.
- 7Maso podáváme s rýží ochucenou pomerančovou kůrou a mátou, obložené dílky pomeranče a snítkami máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.