Zlaté kuře s mangem a brusinkami

120 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
892 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
61 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře částečně vykostíme: Položíme prsní stranou dospod, nohy vkloubíme. Na hřbetní straně nařízneme kůži až k páteři. Maso seškrabáváme nožem z kostí po celé délce kuřete postupně na obou stranách.
  • 2
    V místech, kde se připojují nohy a křídla ke kostře, přeřízneme klouby. Pokračujeme v uvolňování masa kolem hrudního koše, až se nám podaří vyjmout kostru.
  • 3
    Plátky slaniny zavineme. Potom připravíme nádivku. Mango smícháme s brusinkami, strouhankou a muškátovým květem, hmotu svážeme vejcem. Osolíme a opepříme.
  • 4
    Kuře položíme neporušenou stranou dolů a dáme do něj polovinu nádivky. Nádivku poklademe závitky slaniny, na ně upravíme zbývající nádivku. Okraje kůže přitáhneme k sobě a kuře svážeme kuchyňským provázkem. Kuře převrátíme, nohy svážeme, křídla založíme dospod. Kuře položíme na pekáč. Z kurkumy, medu a oleje připravíme glazuru a potřeme jí kůži kuřete.
  • 5
    Kuře pečeme v troubě předehřáté na 190 °C 1,5 hodiny. Hotové kuře necháme chvíli odpočinout, nakrájíme i s nádivkou na plátky a podáváme s vařenou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.