Zlaté pečené brambory v husím sádle
65 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 4lžíceHusí sádlo
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Vápník
39 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 °C.
- 2Brambory oloupeme a nakrájíme na osminky. Dáme je do hrnce a zalijeme vodou – jen tolik vody, aby byly brambory potopené. Trochu osolíme a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut.
- 3Do zapékacího plechu (nejlepší je plechový) dáme sádlo a necháme ho rozpustit v troubě.
- 4Mezitím slijeme brambory a poprášíme je moukou. Přeneseme je do horkého sádla a pečeme 45 minut dokřupava. Každých 15 minut je promícháme.
- 5Na závěr ještě osolíme a opepříme podle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.