Zlaté pečené brambory v husím sádle

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Vápník
39 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200 °C.
  • 2
    Brambory oloupeme a nakrájíme na osminky. Dáme je do hrnce a zalijeme vodou – jen tolik vody, aby byly brambory potopené. Trochu osolíme a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut.
  • 3
    Do zapékacího plechu (nejlepší je plechový) dáme sádlo a necháme ho rozpustit v troubě.
  • 4
    Mezitím slijeme brambory a poprášíme je moukou. Přeneseme je do horkého sádla a pečeme 45 minut dokřupava. Každých 15 minut je promícháme.
  • 5
    Na závěr ještě osolíme a opepříme podle chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.