Zlaté rizoto s kuřecími kousky

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1027 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
34 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Olej a máslo rozpálíme v pekáči a zlehka osmažíme kuřecí maso, papriku a pórek do zlatova. Přidáme rýži a za stálého míchání 2-3 minuty prohříváme. Vmícháme šafrán, dochutíme pepřem a solí. Směs podlijeme částí vývaru, kastrol přikryjeme pokličkou a pokrm za občasného zamíchání podusíme zvolna zhruba 20 minut. Podléváme kuřecím vývarem. Rýže musí být měkká, nesmí se však slepovat. Rizoto také nesmí být příliš vysušené — podle potřeby můžeme přilít kuřecí vývar.
  • 2
    Na závěr do pokrmu vmícháme okapané kukuřičné klásky, arašídy, parmezán, případně přisolíme a připepříme. Rizoto podáváme horké jako lehký oběd nebo večeři.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.