Zlaté rizoto s kuřecími kousky
45 min.
Ingredience
- 10gramůŠafrán
- 30mililitrůOlej slunečnicový
- 15gramůMáslo čerstvé
- 1kusPórek
- 1kusPaprika žlutá
- 350gramůRýže Basmati
- 1500mililitrůVývar drůbeží
- 60gramůArašídy
- 60gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 200gramůKukuřice cukrová
- 450gramůKuřecí prsa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1027 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
34 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Olej a máslo rozpálíme v pekáči a zlehka osmažíme kuřecí maso, papriku a pórek do zlatova. Přidáme rýži a za stálého míchání 2-3 minuty prohříváme. Vmícháme šafrán, dochutíme pepřem a solí. Směs podlijeme částí vývaru, kastrol přikryjeme pokličkou a pokrm za občasného zamíchání podusíme zvolna zhruba 20 minut. Podléváme kuřecím vývarem. Rýže musí být měkká, nesmí se však slepovat. Rizoto také nesmí být příliš vysušené — podle potřeby můžeme přilít kuřecí vývar.
- 2Na závěr do pokrmu vmícháme okapané kukuřičné klásky, arašídy, parmezán, případně přisolíme a připepříme. Rizoto podáváme horké jako lehký oběd nebo večeři.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.