Žloutková omáčka bylinková
18 min.
Ingredience
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 25mililitrůOlej olivový extra panenský
- 100mililitrůVíno bílé
- 15mililitrůOcet vinný
- 20gramůKapary
- 10gramůKopr čerstvý
- 20gramůPažitka
- 10gramůEstragon
- 8gramůCukr moučkový
- 1gramPepř černý mletý
- 8gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
429 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, vyjmeme žloutky, vložíme do misky a necháme vychladnout. Rozmačkáme vidličkou, zakápneme olejem a promícháme. Přilijeme víno, ocet, přidáme cukr, sůl, pepř a důkladně promícháme. Nakonec přimícháme posekané kapary a najemno posekaný kopr, estragon a pažitku.
- 2Před podáváním necháme omáčku aspoň hodinu uležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.