Žralok s pomerančem
30 min.
Ingredience
- 700gramůŽraločí steak
- Marináda
- 30lžicOlej olivový
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 50mililitrůPomeranče
- 3stroužkyČesnek
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- Ozdoba
- 50kusůPomeranče
- 30mililitrůOlej olivový
- 3gramyPepř bílý
- 5gramůSůl
- 3lžíceBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1916 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
67 g
Sacharidy
298 g
Vláknina
61 g
Cukr
235 g
Postup přípravy
- 1Na marinádu smícháme olivový olej, šťávu z citronu a pomeranče, česnek. Dochutíme pepřem a solí. Plátky žraloka v marinádě několikrát obrátíme, aby se dobře pokryly, a necháme je 1 hodinu marinovat v chladničce .
- 2Smícháme nakrájené pomeranče, olivový olej, bazalku, podle chuti sůl a pepř a vytvoříme pomerančovou oblohu.
- 3Žraloka vyjmeme z marinády (tu nevyléváme) a rybu 5 minut z každé strany grilujeme 7 cm pod horkým grilem, jednou či dvakrát ji během grilování potřeme marinádou. Servírujeme obloženou ochucenými pomeranči.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.