Ztracená vejce s dušenou zeleninou
45 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 250mililitrůVoda pitná
- 250gramůCibule
- 300gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 200gramůPaprika zelená
- 120gramůCuketa
- 1stroužekČesnek
- 10gramůCukr krupice
- 20mililitrůOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
149 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, nakládaná rajčata scedíme, papriky zbavíme jádřinců, rozkrájíme na nudličky, cuketu na malé kostičky, česnek prolisujeme.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a osmahneme. Přidáme papriky, cuketu, krátce podusíme. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme, vsypeme trochu cukru a podusíme do zhoustnutí.
- 3Do hrnce vlijeme vodu, trochu octa a přivedeme k varu. Lžící roztočíme vroucí vodu, po jednom vlijeme vejce a uvaříme jako zastřená (jinak nazývaná též "ztracená") vejce.
- 4Na talířky upravíme dušenou zeleninu, doprostřed položíme opatrně po jednom vejci a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 25. 10. 2015
Ztracená vejce s dušenou zeleninou
Výborný recept na ještě výbornější jídlo. To prostě musíte ochutnat. Zeleninka se rychle připravila a vejce taky, takže si během pár minutek pochutnáte.