Ztracená vejce s omáčkou z avokáda

19 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1181 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
111 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
20 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce dáme vodu s octem, přivedeme k varu a postupně vejce rozklepneme a vaříme 3-4 minuty.
  • 2
    Vymačkáme šťávu z citronu, avokáda oloupeme a vyjmeme pecky. Česnek oloupeme a nasekáme na hrubo. Do mixéru dáme avokádo, sardelové řezy v oleji, vypeckované zelené olivy naložené v bylinkovém nálevu, citronovou šťávu a česnek. Přidáme smetanu, olej, sůl a pepř. Vše umixujeme na hladkou omáčku.
  • 3
    Vejce vyjmeme z vody a dáme je na talíře, nožem zarovnáme okraje. Můžeme podávát ihned s teplou nebo studenou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.