Ztracená vejce s omáčkou z avokáda
19 min.

Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 4lžíceOcet vinný
- 2kusyAvokádo
- 4kusySardelové řezy
- 10kusůOlivy nakládané
- 70mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCitrony
- 8kusůVejce slepičí
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1181 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
111 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
20 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme vodu s octem, přivedeme k varu a postupně vejce rozklepneme a vaříme 3-4 minuty.
- 2Vymačkáme šťávu z citronu, avokáda oloupeme a vyjmeme pecky. Česnek oloupeme a nasekáme na hrubo. Do mixéru dáme avokádo, sardelové řezy v oleji, vypeckované zelené olivy naložené v bylinkovém nálevu, citronovou šťávu a česnek. Přidáme smetanu, olej, sůl a pepř. Vše umixujeme na hladkou omáčku.
- 3Vejce vyjmeme z vody a dáme je na talíře, nožem zarovnáme okraje. Můžeme podávát ihned s teplou nebo studenou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.