Ztracená vejce s pikantní omáčkou

25 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
23 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrolu vlijeme vodu, osolíme, nalijeme ocet a přivedeme k varu. Do šálku vejce rozklepáváme po jednom a nízko nad hladinou vroucí vody je vpouštíme do kastrolu.
  • 2
    Pomalým varem vaříme zhruba 4 minuty. Následně je děravou naběračkou vyjmeme do připravené vlažné vody, aby neoschla.
  • 3
    Ve vodní lázni šleháme žloutky s vývarem do zhoustnutí. Odstavíme z ohně, přidáme po částech máslo, jemně nasekanou cibuli, horčici, nasekané kapary nebo okurky a omáčku okyselíme citrónovou šťávou.
  • 4
    Podáváme s bílým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.