Ztracená vejce s vinnou omáčkou
30 min.

Ingredience
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 1kusŠalotka
- 125mililitrůVíno červené
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůPažitka
- 1špetkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
550 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme vodu a přidáme ocet. Počkáme, dokud voda nezačne vřít. Pak ztlumíme plamen.
- 2Do misky si rozklepneme vejce. Do vody vložíme děrovanou naběračku a do ní necháme z misky opatrně sklouznout vejce. Ve vodě necháme vejce 4 minuty povařit, při tom s ním pracujeme velmi opatrně.
- 3Pak vejce vyndáme z vody.
- 4Na pánev vlijeme olej. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka a vhodíme na olej. Podusíme ji a pak k ní přihodíme nadrobno nasekanou šalotku. Přilijeme červené víno a vaříme, dokud se tekutina neodpaří na polovinu. Pak do omáčky zašleháme vychlazené máslo. Sundáme z plotny a osolíme.
- 5Rozdělíme kolečka cibule na 4 talíře, přidáme ztracená vejce a přelijeme vinnou omáčkou. Posypeme jemně nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.