Ztracená vejce se strouhankou a křenem
20 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 800mililitrůVoda pitná
- 4lžíceOcet kvasný lihový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceKřen
- 0,25lžičkaSůl
- Na strouhanku
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
53 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
926 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V pánvi na másle osmažíme prosátou strouhanku do zlatova. Křen jemně nastrouháme, máslo rozpustíme.
- 2Do vroucí vody s octem a solí pomalu rozklepneme vejce (nejlépe do sběračky) a vaříme, až se srazí.
- 3Vejce servírujeme na nahřátých talířích, zasypeme strouhankou, křenem a přelijeme máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.