Ztracená vejce v rajčatech
35 min.
Ingredience
- 4kusyRajčata
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžícePetržel - nať
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůŠunka dušená
- 8krajícůVeka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5šálekBešamel
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
22 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omytá rajčata rozkrojíme a vydlabeme. Vejce rozklepneme do vařící osolené a okyselené vody a uvaříme. Šunku nakrájíme na jemné nudličky a opražíme.
- 2Do vydlabaných rajčat vložíme lžičku šunky, na ni položíme ztracené vejce, přelijeme bešamelem, posypeme nasekanou petrželkou a prohřejeme.
- 3Podáváme s plátky veky osmaženými na másle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.