Zvěřinová řezanka
65 min.
Ingredience
- 500gramůSrnčí kýta
- 500gramůKančí kýta
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5gramůJalovec
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 2gramyPaprika mletá pálivá
- 2gramyTymián sušený
- 2gramyŠalvěj sušená
- 2gramyKoriandr mletý
- 1gramBobkový list
- 2gramyNové koření mleté
- 200gramůOlej slunečnicový
- 300gramůChléb konzumní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
35 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
288 mg
Postup přípravy
- 1Maso ze srnčí kýty i maso z kančí kýty nakrájíme na menší kousky, posypeme mletým jalovcem, novým kořením, solí, pepřem, tymiánem, šalvějí, koriandrem, přidáme bobkový list, mletou sladkou i pálivou papriku, polijeme olejem, promícháme a necháme uležet nejlépe přes noc. Druhý den maso vložíme do rozpálené pánve, zprudka orestujeme, podlijeme troškou vody, dodusíme do měkka. Průběžně podléváme vodou, ale jen tak, aby se maso nepřipalovalo.
- 2Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.