Zvěřinové klobásy smažené se zeleninou
40 min.
Ingredience
- 600gramůKlobása uzená
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1kusPaprika červená
- 220mililitrůHovězí vývar základní
- 160mililitrůVíno červené
- 1lžíceMarmeláda rybízová
- 2lžíceVoda pitná
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 30gramůSádlo vepřové škvařené
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceSolamyl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
25 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibule nakrájíme na čtvrtky, česnek prolisujeme, papriku očistíme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky, očištěné houby nakrájíme na čtvrtky.
- 2Klobásy smažíme na sádle ze všech stran dozlatova, poté vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku dáme cibuli, česnek, zarestujeme, přimícháme houby, papriku a smažíme, až houby změknou. Poté přilijeme víno, vývar, marmeládu, sůl, pepř a na mírném plameni přivedeme k varu. Do omáčky vlijeme solamyl, který jsme rozmíchali ve 2 lžících vody. Dobře promícháme a povaříme, až omáčka zhoustne. Na závěr do omáčky vrátíme klobásy a dusíme zhruba 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.