Zvěřinové knedlíky
95 min.
Ingredience
- 300gramůKančí plec
- 1kusCibule
- 80gramůOlej rostlinný
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceMouka pšeničná hladká
- Na knedlíky
- 80gramůKrupice pšeničná
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- Na uvaření brambor
- 2litryVoda pitná
- 1kilogramBrambory
- Na uvaření knedlíků
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
19 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, scedíme a necháme vychladnout. Kančí plec vykostíme a nakrájíme na drobné kostičky, stejně jako cibuli.
- 2Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, sůl, pepř, mouku a orestujeme. Poté zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké a vývar zcela vydušený.
- 3Brambory oloupeme, umeleme, přidáme mouku, krupici, vejce, sůl a vypracujeme hladké tuhé těsto. Vyválíme 0,5 cm silný plát, vykrajujeme čtverce, plníme vychladlou masovou směsí, kterou do masa zabalíme a utvoříme knedlíky, které vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba patnáct minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.