Zvěřinové krokety
40 min.
Ingredience
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůSrnčí maso pečené
- 30gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaPetržel - nať
- 500mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1519 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
140 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
481 mg
Cukr
582 mg
Postup přípravy
- 1Na rozehřátý tuk přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku.
- 2Přiléváme mléko a za stálého míchání jíšku povaříme dohusta.
- 3Nakrájené houby a petrželku podusíme na másle, přidáme do bešamelové omáčky.
- 4Osolíme a opepříme mletou zvěřinu se žloutky. Zamícháme mouku a vytvoříme malé krokety, které obalujeme v mouce, rozšlehaném bílku a ve strouhance.
- 5V oleji smažíme dozlatova. Podáváme s připravenou žampionovou omáčkou
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.