Zvěřinové ragú s houbami
140 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej rostlinný
- 15gramůMáslo čerstvé
- 4kusyŠalotka
- 115gramůSlanina vepřová
- 600gramůSrnčí kýta
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceSherry brandy
- 250gramůHouby čerstvé
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžičkaOregano sušené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
23 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 mg
Postup přípravy
- 1V kastrole rozehřejeme olej a máslo. Přidáme oloupané, nadrobno nakrájené šalotky, na kostičky nakrájenou slaninu a obojí za častého míchání osmažíme. Vložíme očištěné, omyté, na kostky nakrájené maso a za častého míchání smažíme 3-4 minuty po všech stranách. Vmícháme hladkou mouku a smažíme ještě 1-2 minuty. Potom přilijeme brandy, krátce promícháváme a přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby. Nakonec přilijeme vývar a přivedeme k varu.
- 2Vmícháme rajčatový protlak, worcester, oregano a podle chuti osolíme a opepříme. Pod pokličkou zvolna dusíme 1,5 až 2 hodiny, aby maso bylo úplně měkké.
- 3Ragú můžeme podávat s vařenými těstovinami, bramborami nebo rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.