Zvěřinový guláš na pivě se žampiony
120 min.
Ingredience
- 500gramůSrnčí maso
- 500gramůKančí maso
- 200gramůCibule
- 100gramůSádlo škvařené
- 100gramůSlanina vepřová
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 3gramyKmín drcený
- 40gramůPaprika mletá sladká
- 5stroužkůČesnek
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2gramyMajoránka
- 100mililitrůVíno červené
- 200mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 800gramůVývar z hovězích kostí
- 300gramůChléb celozrnný žitný
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 80gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
703 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
35 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kančí a srnčí maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, žampiony na plátky, slaninu bez kůže na nudličky, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozehřejeme polovinu sádla, přisypeme cibuli, osmahneme do růžova. Přidáme rajčatový protlak, orestujeme, přiložíme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme, podusíme ve vlastní šťávě, po vysmahnutí posypeme mletou paprikou. Přidáme slaninu, kmín, česnek, podlijeme vývarem a dusíme téměř do měkka. Mezitím si v pánvi na zbytku sádla osmahneme mouku, přidáme žampiony, osmažíme a přimícháme do guláše. Provaříme, ovoníme majoránkou, přilijeme trochu červeného vína, pivo, dodusíme.
- 3Guláš rozdělíme na talíře, doplníme čerstvým chlebem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.