Zvěřinový guláš s becherovkou
100 min.
Ingredience
- 400gramůKančí kýta
- 400gramůJelení kýta
- 200gramůVepřový bok uzený
- 900gramůCibule
- 150gramůSádlo škvařené
- 50gramůOlej slunečnicový
- 25gramůPaprika mletá sladká
- 15gramůFeferony
- 300gramůPaprika červená
- 100gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 150mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 60mililitrůBecherovka
- 200mililitrůVíno červené
- 50gramůKečup ostrý
- 4stroužkyČesnek
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 4gramyMajoránka
- 3gramyKmín drcený
- 120gramůKřen
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
42 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Odblaněnou kančí a jelení kýtu nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, uzený bůček bez kostí na kostičky, feferonku zbavíme semínek a nasekáme na jemno, papriky bez jádřinců rozkrájíme na slabší proužky, nakládaná rajčata scedíme a trochu pokrájíme, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozehřejeme olej se sádlem, přisypeme cibuli, usmažíme dozlatova. Přidáme všechno maso, osolíme, okmínujeme, opepříme, posypeme mletou paprikou a krátce osmahneme. Podusíme ve vlastní šťávě. Přisypeme papriky, přidáme rajčata, česnek, feferonku, kečup, podlijeme červeným vínem, pivem, becherovkou a dodusíme. Podle potřeby podléváme pivem a vínem. Na závěr guláš ovoníme majoránkou, provaříme a odstavíme. Díky množství cibule a paprik by měl být guláš dostatečně hustý sám o sobě.
- 3Porce rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným křenem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.