Zvěřinový guláš s celerem a beraními rohy

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
22 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí a jelení maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, celer očistíme a nastrouháme nahrubo, nakládané pariky "beraní rohy" scedíme, zbavíme je stopek a semínek, česnek prolisujeme, kousek uzeného bůčku pokrájíme na drobné kostičky.
  • 2
    V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme do růžova. Přidáme srnčí a jelení maso, osolíme, opepříme, podlijeme troškou vývaru, dusíme do vysmahnutí. Posypeme mletou paprikou, přidáme uzený bůček, celer, kečup, česnek, okořeníme drceným jalovcem, mletým novým kořením a za občasného podlévání vývarem dusíme téměř do měkka. Nakonec přidáme beraní rohy, zahustíme tmavou jíškou, přilijeme černé pivo a dodusíme. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.