Zvěřinový guláš s celerem a beraními rohy
110 min.
Ingredience
- 450gramůJelení maso
- 450gramůSrnčí maso
- 100gramůVepřový bok uzený
- 200gramůCibule
- 80gramůSádlo škvařené
- 150gramůCeler bulvový
- 800gramůHovězí vývar základní
- 25gramůPaprika mletá sladká
- 3gramyJalovec
- 3gramyNové koření mleté
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 50gramůKečup ostrý
- 200gramůPaprika sterilovaná
- 30gramůJíška hotová tmavá
- 300mililitrůPivo tmavé 12% 4,0% obj.
- 4stroužkyČesnek
- 300gramůChléb konzumní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
22 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Srnčí a jelení maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, celer očistíme a nastrouháme nahrubo, nakládané pariky "beraní rohy" scedíme, zbavíme je stopek a semínek, česnek prolisujeme, kousek uzeného bůčku pokrájíme na drobné kostičky.
- 2V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme do růžova. Přidáme srnčí a jelení maso, osolíme, opepříme, podlijeme troškou vývaru, dusíme do vysmahnutí. Posypeme mletou paprikou, přidáme uzený bůček, celer, kečup, česnek, okořeníme drceným jalovcem, mletým novým kořením a za občasného podlévání vývarem dusíme téměř do měkka. Nakonec přidáme beraní rohy, zahustíme tmavou jíškou, přilijeme černé pivo a dodusíme. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a podáváme s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.