Zvěřinový guláš s povidly

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
35 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kančí a jelení maso odblaníme, zbavíme šlach a nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli naskáme nadrobno, papriku bez jádřince nakrájíme na slabé proužky, feferonku rozřízneme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme najemno.
  • 2
    V hrnci na sádle zpěníme cibuli, posypeme mletou paprikou, rozpustíme v tuku, přidáme maso, osmahneme, podlijeme vroucí vodou, osolíme, opepříme a dusíme asi 1 hodinu. Okořeníme kmínem, novým kořením, zázvorem, tymiánem, majoránkou, ochutíme kremžskou hořčicí, rajčatovým protlakem, přidáme papriku, feferonku, povidla, promícháme a provaříme. Zahustíme tmavou jíškou a dodusíme. Hustotu guláše regulujeme vroucí vodou.
  • 3
    Hotový guláš rozdělíme na talíře, posypeme posekanou cibulovou natí a podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.