Zvěřinový guláš s povidly
120 min.
Ingredience
- 500gramůKančí maso
- 500gramůJelení maso
- 150gramůSádlo škvařené
- 500gramůCibule
- 30gramůČesnek
- 40gramůPaprika mletá sladká
- 10gramůKmín mletý
- 10gramůNové koření mleté
- 15gramůZázvor mletý
- 5gramůPepř černý mletý
- 20gramůHořčice kremžská
- 80gramůPaprika červená
- 30gramůPovidla švestková
- 15gramůFeferony
- 40gramůJíška instantní
- 3gramyMajoránka
- 5gramůTymián sušený
- 15gramůSůl
- 300gramůChléb konzumní
- 60gramůCibule - nať
- 40gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
35 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kančí a jelení maso odblaníme, zbavíme šlach a nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli naskáme nadrobno, papriku bez jádřince nakrájíme na slabé proužky, feferonku rozřízneme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme najemno.
- 2V hrnci na sádle zpěníme cibuli, posypeme mletou paprikou, rozpustíme v tuku, přidáme maso, osmahneme, podlijeme vroucí vodou, osolíme, opepříme a dusíme asi 1 hodinu. Okořeníme kmínem, novým kořením, zázvorem, tymiánem, majoránkou, ochutíme kremžskou hořčicí, rajčatovým protlakem, přidáme papriku, feferonku, povidla, promícháme a provaříme. Zahustíme tmavou jíškou a dodusíme. Hustotu guláše regulujeme vroucí vodou.
- 3Hotový guláš rozdělíme na talíře, posypeme posekanou cibulovou natí a podáváme s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.