Zvěřinový guláš s uzeným bůčkem
120 min.
Ingredience
- 300gramůJelení maso
- 200gramůKančí maso
- 200gramůJátra vepřová
- 200gramůVepřové ledvinky
- 200gramůVepřové srdce
- 250gramůVepřový bok uzený
- 600gramůCibule
- 150gramůSádlo škvařené
- 20gramůFeferony
- 50gramůPaprika mletá sladká
- 20gramůKmín drcený
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůSůl
- 1kusMasox
- 6stroužkůČesnek
- 600gramůTěstoviny vařené (průměr)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
40 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Jelení maso, kančí maso, kančí srdce, ledvinku a játra odblaníme, omyjeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Nemáme-li kančí vnitřnosti, použijeme vepřové. Uzený bůček nakrájíme na menší hranolky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, feferonku zbavíme semínek a posekáme najemno, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci na sádle osmažíme cibuli dožluta, přisypeme hranolky bůčku, osmahneme, přidáme kančí a jelení maso, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a chvíli smažíme. Přimícháme feferonku, kmín, podlijeme troškou vody a dusíme 30 minut. Potom přidáme ledvinku, játra, srdce, ochutíme česnekem, kostkou masoxu, přilijeme vodu a dodusíme. Díky dostatečnému množství cibule a mleté papriky by měl být guláš přiměřeně hustý. Hustotu regulujeme vodou.
- 3Guláš rozdělíme na talíře a podáváme s vařenými těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.