Zvěřinový guláš se zeleninou
120 min.
Ingredience
- 400gramůSrnčí maso
- 300gramůJelení maso
- 300gramůHovězí plec
- 100gramůSlanina vepřová
- 100gramůOlej rostlinný
- 400gramůCibule
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 20gramůFeferony
- 40gramůMrkev kořen
- 30gramůCeler bulvový
- 30gramůPetržel kořen
- 150gramůPaprika červená
- 80gramůMouka polohrubá
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 120gramůCibulka jarní
- 600gramůBrambory vařené
- 80gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
29 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Srnčí, jelení a hovězí maso nakrájíme na stejně velké kostky, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno, feferonku zbavíme semínek a posekáme najemno, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a nastrouháme nahrubo, paprikové lusky bez jádřinců nakrájíme na tenké proužky, slaninu na nudličky.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přisypeme nudličky slaniny a mírně rozškvaříme, přisypeme cibuli s kořenovou zeleninou, osmahneme, přidáme papriky, orestujeme, zasypeme mletou paprikou a rozpustíme ji v tuku. Potom vložíme do hrnce maso. Osolíme, opepříme, jakmile pustí šťávu, přidáme feferonku, podlijeme troškou vody, ale jen tolik, aby se maso nepřipalovalo a za občasného podlévání dusíme téměř doměkka.
- 3Šťávu necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme moukou, spojíme s tukem, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou a dusíme nejméně 20 minut.
- 4Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a posypeme posekanou jarní cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.