Zvěřinový guláš se zeleninou

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
29 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí, jelení a hovězí maso nakrájíme na stejně velké kostky, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno, feferonku zbavíme semínek a posekáme najemno, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a nastrouháme nahrubo, paprikové lusky bez jádřinců nakrájíme na tenké proužky, slaninu na nudličky.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme nudličky slaniny a mírně rozškvaříme, přisypeme cibuli s kořenovou zeleninou, osmahneme, přidáme papriky, orestujeme, zasypeme mletou paprikou a rozpustíme ji v tuku. Potom vložíme do hrnce maso. Osolíme, opepříme, jakmile pustí šťávu, přidáme feferonku, podlijeme troškou vody, ale jen tolik, aby se maso nepřipalovalo a za občasného podlévání dusíme téměř doměkka.
  • 3
    Šťávu necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme moukou, spojíme s tukem, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou a dusíme nejméně 20 minut.
  • 4
    Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a posypeme posekanou jarní cibulkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.