Zvěřinový guláš trojbarevný
120 min.
Ingredience
- 300gramůSrnčí maso
- 300gramůJelení maso
- 300gramůKančí maso
- 300gramůCibule
- 80gramůSádlo škvařené
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 3gramyKmín drcený
- 30gramůJíška instantní
- 200mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 200gramůPaprika červená
- 100gramůRajčata
- 4stroužkyČesnek
- 600gramůBrambory vařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
20 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Srnčí, kančí a jelení maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, rajčata spaříme, oloupeme, pokrájíme na kostičky, papriky bez jádřinců na slabé proužky.
- 2V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, osmažíme do zlatova, přidáme všechno maso, orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme pivem, dolijeme vodu tak, aby maso bylo celé ponořené, dusíme téměř do měkka. Následně přidáme rajčata, papriky, česnek, posypeme mletou paprikou, provaříme, zahustíme instantní jíškou a dodusíme.
- 3Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.