Zvěřinový guláš v rajčatové omáčce
120 min.
Ingredience
- 500gramůKančí maso
- 500gramůSrnčí maso
- 500gramůCibule
- 100gramůKečup ostrý
- 800mililitrůRajčatová šťáva
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5stroužkůČesnek
- 50gramůPaprika zelená
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyMajoránka
- 60gramůCibule červená
- 60gramůRajčata
- 300gramůChléb konzumní
- 2gramyKmín drcený
- 150gramůSádlo škvařené
- 10gramůGulášové koření
- 80gramůProtlak rajčatový
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
30 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Kančí a srnčí maso odblaníme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, menší zelenou papriku bez jadřince nakrájíme na nudličky, ostrý kečup rozmícháme v rajčatové šťávě, rajče nakrájíme na plátky, červenou cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky.
- 2V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme dorůžova, přidáme kostky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme, krátce orestujeme a jakmile pustí šťávu, přidáme rajčatový protlak a podusíme. Až se tekutina vysmahne, posypeme moukou, promícháme, podlijeme rajčatovou šťávou s kečupem, ochutíme gulášovým kořením, česnekem, přidáme nudličky papriky a dusíme doměkka. Podléváme rajčatovou šťávou a vroucí vodou. Chvíli před koncem dušení vmícháme majoránku.
- 3Hotový guláš rozdělíme na talíře, ozdobíme kroužky červené cibule, plátky rajčete a podáváme s měkkým křupavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.