Zvěřinový guláš v rajčatové omáčce

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
30 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kančí a srnčí maso odblaníme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, menší zelenou papriku bez jadřince nakrájíme na nudličky, ostrý kečup rozmícháme v rajčatové šťávě, rajče nakrájíme na plátky, červenou cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky.
  • 2
    V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme dorůžova, přidáme kostky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme, krátce orestujeme a jakmile pustí šťávu, přidáme rajčatový protlak a podusíme. Až se tekutina vysmahne, posypeme moukou, promícháme, podlijeme rajčatovou šťávou s kečupem, ochutíme gulášovým kořením, česnekem, přidáme nudličky papriky a dusíme doměkka. Podléváme rajčatovou šťávou a vroucí vodou. Chvíli před koncem dušení vmícháme majoránku.
  • 3
    Hotový guláš rozdělíme na talíře, ozdobíme kroužky červené cibule, plátky rajčete a podáváme s měkkým křupavým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.