Zvěřinový salát s ovocem
45 min.
Ingredience
- 500gramůKančí kýta
- 800mililitrůVoda pitná
- 200gramůŠunka dušená
- 1kusJablka
- 1kusPomeranče
- 100gramůČervená řepa sterilovaná
- 1kusSalát hlávkový
- 70gramůOlivy černé
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceMajonéza
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
18 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Do vroucí vody vložíme kančí kýtu a uvaříme doměkka. Maso necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky.
- 2Jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na nudličky. Pomeranč rozebereme na dílky a pokrájíme, šunku nakrájíme na nudličky, červenou řepu necháme okapat a překrájíme ji.
- 3V míse smícháme maso, ovoce, šunku, řepu, majonézu a ochutíme solí a pepřem. Směs dobře promícháme a pod fólií necháme v chladničce uležet.
- 4Podáváme na listech salátu a zdobíme olivami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.